Fenolne smole za lesno industrijo

Fenolne smole za lesno industrijo

S sintetično smolo vezani lesni materiali, kot so iverne plošče, vezani les, OSB plošče, vlaknene plošče, vse bolj nadomeščajo masivni les. Pri proizvodnji takšnih lesenih materialov je mogoča gospodarna uporaba tudi manj vrednih vrst lesa in recikliranega lesa.

Pri proizvodnji lesnih kompozitov se uporablja več vrst lepil in njihove kombinacije. Izbira lepila je odvisna od zahtevanih lastnosti lesenih izdelkov. Za zunanjo uporabo in uporabo pri izdelkih, ki so izpostavljeni vlagi (npr. kuhinjski pulti) se zaradi dobre odpornosti na vremenske vplive uporabljajo predvsem fenolne smole.

Podjetje Fenolit razvija široko paleto izdelkov za lesno industrijo. Cenimo tesno sodelovanje z našimi strankami, da bi ustvarili rešitve po meri kupca.

V proizvodnem programu imamo fenolne smole za vezan les, za iverne plošče (standardni in kontinuirani postopek), za vlaknene plošče, smole za impregnirane in stisnjene lesne materiale, smole za impregnacijo papirja za površinske folije za lepljenje furnirja.

Na voljo so še Fenolitove tekoče in praškaste smole za lesnopredelovalno industrijo s prilagojenimi značilnostmi ali lastnostmi.

Obstoječe formulacije je mogoče prilagoditi zahtevam stranke (viskoznost, reaktivnost itd.).

OH