O nas

Podjetje Fenolit d.d.

Podjetje Fenolit predstavlja inovativnost, kakovost in usposobljenost. Pri tem se opiramo na dolgoletne izkušnje v tej panogi, saj smo na trgu fenolnih smol in fenolnih mas prisotni že od leta 1953.

Glavna dejavnost podjetja je proizvodnja fenolnih smol in fenolnih mas – duroplastov. Podjetje je neodvisno, z lastnim razvojnim oddelkom. Zaposleni smo usmerjeni v ustvarjanje vrednosti našim kupcem. S prilagajanjem naših produktov specifičnim zahtevam/potrebam naših kupcev, nudimo unikatne rešitve v številnih industrijskih panogah. Preko 80% naše proizvodnje je namenjeno tržiščem v EU in ZDA.

Naša skrb za okolje je vključena v vsako našo dolgoročno ali kratkoročno investicijo v proizvodnjo ali produkte in tehnološke procese. Zaposlujemo ekipo strokovnjakov in upravljamo z najnovejšo tehnologijo ter pri delu uporabljamo sodobne metode za detekcijo in zmanjševanje vplivov na okolje.

Smisel našega delovanja je v ustvarjanju dodane vrednosti našim kupcem. Da lahko s svojimi poslovnimi partnerji neprestano izboljšujemo okolje in življenja ljudi v vseh fazah dobavne verige, stremimo k dolgoročnem sodelovanju. Prihodnost ni vprašanje, ampak je dejstvo. S tem v mislih svojim zaposlenim omogočamo nenehno izpopolnjevanje, da lahko skupaj dosegamo smisel našega obstoja.

Kontaktirajte nas
OH
1953
Podjetje Fenolit d. d. je bilo ustanovljeno leta 1953 kot javno podjetje za proizvodno fenolnih mas, tim. DUROPLASTOV.
1963
Razvoj industrije in njenih zahtev po novih materialih je spodbudilo hitro rast proizvodnje in razvoj novih sortimentov proizvodnega programa. V letu 1963 je podjetje zgradilo nov obrat. Eno leto za tem je podjetje že postavilo novi reaktor za proizvodnjo lepil in smol na bazi fenola in od takrat naprej je širilo svoje aktivnosti do sedanjih razsežnosti.
od 1970 do 1989
Od leta 1970 do leta 1989 je bilo podjetje del družbe DONIT.
od 1989 do 1995
Med letoma 1989 in 1995 je podjetje Fenolit d. d. samo vodilo svoje posle kot neodvisno javno podjetje. Po uspešni privatizaciji leta 1995 se je podjetje preoblikovalo v delniško družbo.
1995
Po uspešni privatizaciji leta 1995 se je podjetje preoblikovalo v delniško družbo.
2022
Korak k digitalni prenovi. Prvi korak je nova in sodobna spletna stran.