Fenolne smole za industrijo filcev

Fenolne smole za industrijo filcev

S fenolno smolo vezani filci na osnovi naravnih vlaken (bombaž, lan, juta …) in sintetičnih vlaken se pogosto uporabljajo v avtomobilski industriji, gospodinjskih aparatih in v gradbeni industriji.

Ti izdelki se uporabljajo za toplotno in zvočno izolacijo, nadzor klime, absorpcijo vibracij ali podporno podlago v obliki preprog, sendvič konstrukcij in/ali togih okrasnih delov.

Filc je kombinacija recikliranih vlaken, predvsem bombažnih in/ali lokalno dostopnih vlaken, s praškastimi termoset smolami (duroplasti) – predvsem fenolnimi smolami. Fenolne smole ponujajo najboljši kompromis glede razmerja med zmogljivostjo in ceno pri uporabi. Ob tem imajo tudi zelo dobro termično obstojnost (so same po sebi težko vnetljive in gorljive), pri gorenju pa ne sporočajo dima in večje množine strupenih snovi. Fino mlete fenolne smole, običajno na osnovi fenolnega novolaka in heksamina ter modificirarane smole z zaviralci gorenja, se uporabljajo kot vezivo za filc iz tekstilnih in naravnih vlaken.

Naše izdelke smo vedno pripravljeni prilagoditi proizvodnim parametrom in zahtevam naših strank, da izpolnimo stroge ekonomske in ekološke zahteve.

OH

Naša veziva vsebujejo izredno nizko vsebnost prostih monomerov in imajo nizke emisije hlapnih snovi. Našim strankam lahko zagotovimo tudi zelo nizko stopnjo prahu v proizvodnji zaradi posebne obdelave s protiprašnimi sredstvi in dobre predelovalne lastnosti zaradi dodatka lubrikantov.